Educație / Articol

Sweetie a identificat 1000 de agresori și este pe cale să mai aibă o sora mai mică

Potrivit estimărilor ONU și FBI, în orice moment, sunt 750.000 de oameni online care caută pornografie infantilă. În cazul în care acest număr vă dă fiori, ar trebui să faceți cunoștință cu Sweetie.

Ea are 10 ani, vine din Filipine și își petrece timpul vorbind cu acești oameni. Oh, și încă un lucru – ea nu este reală. Mai degrabă, ea este o simulare pe calculator a unui copil, creat de un grup de cercetători olandezi de la Terre des Hommes, o organizație non-profit. În doar două luni, Sweetie a fost în măsură să atragă atenția a aproximativ 20.000 de agresori online, identificând 1.000 dintre ei.

Desigur, ea a trimis toate aceste informații direct către Interpol.

Din păcate, acest tip de hărțuire a copiilor pe internet nu se termină cu un simplu contact virtual. În cele mai multe cazuri, aceste animale de pradă sunt active și dispuse să dea bani copiilor în schimbul îndeplinirii dorințelor lor – în fața camerei web. Unii dintre ei încearcă chiar să se întâlnească în persoană.

Cercetătorii de la Terre des Homes au putut identifica un profil al acestui tip de animal de pradă: bogat și în căutarea copiilor din țările sărace, dar asta nu înseamnă că micuții din țările dezvoltate nu sunt în pericol.

Vestea bună e că succesul împotriva infractorilor a încurajat cercetătorii să înceapă să lucreze la sora mai mică a lui Sweetie – numita Sweetie 2.0. Scopul ei? 45.000 camere de chat la nivel mondial unde prădători își caută următoarea victimă. Misiunea ei? De a descuraja aceste acțiuni rău intenționate, de a identifica infractorii și în cooperare cu autoritățile și de a ajuta la punerea sub acuzare privind infracțiunile făcute.

Toate cele de mai sus reprezintă motivul pentru care educarea copilului dumneavoastră cu privire la comportamentul online este esențial și poate chiar preveni expunerea lor în fața riscului. Pe scurt, în cazul în care copiii cunosc pericolele potențiale, există o șansă mai mare să fie în siguranță și să se protejeze în lumea virtuală și dincolo de ea.

Dar părinții ar trebui să rămână activi de asemenea și nu lase copiii lor mici să navigheze liberi pe internet, fără supraveghere sau îndrumare. Însoțindu-i când utilizează tehnologia încă din prima zi, ajută la asigurarea faptului că ei se bucură de navigarea pe internet în condiții de siguranță și să fie atenți la pericolele potențiale.

De asemenea, există instrumente practice care pot face munca de părinte în era digitală un pic mai ușoară. O modalitate este supravegherea activității online a copiilor dvs., care este domeniul de activitate al Controlului Parental de la ESET pentru Android. Cu ajutorul acestei aplicații, adulții pot introduce într-o listă neagră site-urile dăunătoare și le pot permităe copiilor să le acceseze pe cele potrivite. Părinții pot limita, de asemenea, timpul copiilor petrecut pe internet sau în timpul unui joc.

Contrar a ceea ce s-ar putea crede, acest tip de educare al copiilor online nu trebuie să se bazeze pe represiune. Ea poate oferi, de asemenea, oportunități copiilor. De exemplu, în cazul în care și-au făcut toate treburile lor și și-au terminat temele, ei pot cere permisiunea de a-și prelungi timpul de joacă sau să acceseze site-urile blocate anterior. Dar, mai ales, îi ajută pe părinți să păstreze un dialog sănătos cu copiii lor despre toate lucrurile din online. Acest lucru este, de asemenea, esențial pentru menținerea lor în siguranță față de prădători de acolo.


Distribuiți acest articol

Primiți cele mai noi actualizări și păreri despre utilizarea în siguranță a internetului.

Articole similare