Educație / Articol

Postați poze ale copilului dumneavoastră pe Facebook? Câteva sfaturi

Cât de multe poze ale copilului dvs. ați împărtășit până să împlinească cinci ani? În epoca rețelelor sociale, numărul mediu este de 973. Fără a avea rețineri, părinții postează deseori prea multe informații care nu pot fi controlate odată ce sunt publicate pe rețelele sociale.

Și noi cei de la ESET suntem părinți, astfel că am înțeles dorința de a partaja fotografii sau un videoclip primului dvs. copil (sau al doilea sau al treilea) cu lumea. Dar, înainte de a face acest lucru, întrebați-vă: toată lumea trebuie să știe? Distribuind în mod public pe rețelele sociale, fără a seta reguli de confidențialitate potrivite v-ați putea expune copiii sau întreaga familie la riscuri la care s-ar putea să nu vă fi gândit.

Mai întâi de toate, țineți cont de faptul că ceea ce se petrece în online rămâne… pentru totdeauna. Și probabil că nu veți mai avea un control la fel de mare asupra informațiilor așa cum v-ați dori, mai ales atunci când conținutul este redistribuit de către prietenii dvs. de pe rețelele sociale. Gândiți-vă, cu câți prieteni vorbiți? 100, 200 sau 500? Luați în considerare faptul că, fără a lua măsuri de precauție adecvate, persoane pe care nu le cunoașteți vor putea vedea postarea.

Nu luați aceste sfaturi în nume de rău, noi nu spunem că ar trebui să vă opriți din distribuirea amintirilor fericite online de tot. Dar, înainte de a face acest lucru, asigurați-vă că verificați setările de confidențialitate de fiecare dată când postați o fotografie sau o înregistrare video a copilului dumneavoastră.

Cum faceți asta? Creați un grup special incluzând numai familia dvs., rudele apropiate și cei mai apropiați prieteni. Dacă este posibil, dezactivați opțiunile de redistribuire în afara acestui grup. În acest fel, postările dvs. vor ajunge doar la cei destinați.

Un alt sfat: încercați să nu postați nimic care ar putea compromite integritatea copilului dumneavoastră. Pentru dvs., realitatea virtuală este clar separată de lumea offline, dar țineți minte că vor crește copiii dvs. într-un mediu conectat la internet, iar linia de demarcație nu va mai fi la fel de vizibilă.

De asemenea, educați-vă copilul cu privire la potențialele riscuri și bazați-vă pe exemple, arătându-i cum să se ocupe de informațiile sensibile în online. Începeți cu o bună gestionare a profilul dvs. din rețelele sociale.

Și încă ceva. Nu fiți atenți doar la imaginile și clipurile video ale copilului dvs., ci și la alte postări ce ar putea fi distribuite mai departe. Cu siguranță nu doriți ca informații, cum ar fi școala copilul dvs., activitățile extra curriculare ale acestuia sau adresa de domiciliu să ajungă în mâini greșite.

Pentru o experiență online în condiții de siguranță, țineți evidența a ceea ce fac copiii cu dispozitivele lor. Controlul Parental de la ESET pentru Android vă permite să limitați timpul petrecut în online și timpul alocat jocurilor, ajutându-vă să aflați ce fac aceștia când sunt în mediul virtual, precum și să blocați site-urile web cu conținut neadecvat. Oferă, de asemenea, oportunități copiilor, dându-le posibilitatea de a cere permisiunea de a-și prelungi timpul de joacă sau să viziteze anumite site-uri.

Pentru mai multe sfaturi utile cu privire la modul de menținere în siguranță a celor mici pe internet, atunci când se joacă sau când folosesc rețele sociale, consultați Ghidul Pentru Protecția Copilului în secțiunea Ghiduri.


Distribuiți acest articol

Primiți cele mai noi actualizări și păreri despre utilizarea în siguranță a internetului.

Articole similare