Educație / Articol

Download-ul. O operațiune exploatată de atacatori

La suprafață, internetul pare să ofere tot ce aveți nevoie – la cerere sau în mod gratuit. Copiii și adolescenții se bucură în special de avantajele de a putea descărca orice melodie, film, carte, program de calculator sau aplicație pe care o doresc. Cu toate acestea, chiar și internetul are limitările sale.

Ceea ce copiii consideră că este gratuit ar putea avea un preț și anume riscul de a fi atacați de programe adware, spyware sau alte programe rău intenționate, deseori concepute să rămână neobservate cât mai mult timp posibil. Consecințele unei astfel de infectări pot varia de la anunțuri enervante și ferestre pop-up, la detalii personale furate și la pierderea accesului la toate datele personale importante. Și acest lucru nu se aplică numai computerelor și laptopurilor, dar și dispozitivelor mobile, deoarece aplicațiile rău intenționate continuă să se strecoare chiar și în magazinele oficiale de aplicații.

Deci, ce puteți face pentru a vă ajuta copiii să evite capcanele asociate de atacatori operațiunii de download?

  1. Păstrați sistemul de operare actualizat și utilizați o soluție de securitate de încredere pentru internet. Dispozitivele mobile care rulează sistemul de operare Android pot fi protejate de o soluție de securitate mobilă cu reputație. ESET va rula automat o scanare pentru fiecare fișier descărcat și va bloca orice elemente rău intenționate, păstrând în siguranță dispozitivele dvs.
  2. Când copiii dvs. doresc să descarce programe noi, direcționați-i către site-urile web ale dezvoltatorului original al software-ului către magazinele oficiale online. Dacă folosiți surse oficiale, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la descărcarea accidentală a unor secvențe de cod nedorite, care ar putea fi ascunse în fundal.
  3. Învățați-i pe copii să se oprească și să se gândească înainte de a da clic pe link-uri și butoane de descărcare, deoarece multe pot fi înșelătoare, ducând la site-uri care își fac un scop din impersonarea unor activitați aparent profitabile, avantajoase, senzaționale.
  4. “Dacă ceva pare prea bun pentru a fi adevărat, cel mai probabil așa și este” ar trebui să fie regula de aur a oricărei descărcări pe desktop sau pe mobil. Un exemplu bun este faptul că aplicațiile terțe pretind că oferă funcții suplimentare atractive jocurilor existente sau serviciilor online, doar pentru a afișa ulterior anunțuri nedorite sau, mai rău, pentru a infecta dispozitivul cu programe malware.
  5. Folosirea unei aplicații de control parental cu reputație vă va ajuta să țineți cont de obiceiurile de descărcare ale copiilor dvs. și vă veți permite să blocați conținutul potențial problematic. Aplicațiile de control parental vă pot economisii, de asemenea, de o cantitate considerabilă de bani care altfel ar putea fi cheltuiți în cazul în care copilul dvs. face achiziții online în mod accidental.

Distribuiți acest articol

Primiți cele mai noi actualizări și păreri despre utilizarea în siguranță a internetului.

Articole similare