Educație / Articol

Știți ce fac copiii dvs. în mediul online? Câteva aspecte cheie de urmărit…

În ziua de azi, copiii trăiesc în două lumi interconectate – online și offline. Noi cei de la ESET, suntem, de asemenea, părinți și știm cât este de complicat acest lucru în creșterea copiilor. A fost întotdeauna dificil să ținem evidența a ceea ce un adolescent face – și nu este mai ușor acum, atunci când aceștia nu vor ca familia să își bage nasul în rețelele lor sociale sau în sesiunile de chat. Totuși, cum vă puteți asigura că cei mici stau departe de necazuri?

FBI-ul sfătuiește părinții să fie atenți în cazul schimbărilor din comportamentul copiilor lor. La ce se referă, mai exact? Un exemplu ar fi navigarea frecventă pe timp de noapte, semn ce ar putea indica vizitarea unor site-uri neadecvate sau chatroom-uri, unde riscă să ajungă în contact cu prădătorii online.

Folosirea unui cont sau a unui profil online care nu aparține copilului dvs. reprezintă un alt motiv pentru a avea o discuție, deoarece infractorii pot oferi potențialelor victime un cont prin care să comunice în mod direct, fără supraveghere.

E-mailuri, scrisori sau livrări suspecte de la persoane necunoscute indică un alt semn de alarmare. Acest lucru este valabil mai ales în cazul în care copilul dvs. încearcă să ascundă conținutul în fața dumneavoastră.

Copilul dvs. oprește monitorul rapid sau comută ecranele, atunci când intrați în camera? Din nou, acesta este un indiciu, conform căruia ceva ciudat s-ar putea întâmpla.

În cel mai rău caz, copiii pot deveni din ce în ce mai distanți față de viața de familie. FBI subliniază faptul că cei care stau la pândă în mediul online lucrează din greu pentru a crea o barieră între copil și familia sa și vor încerca să lege o relație strânsă, pentru a obține mai multă influență.

Ați observat unele dintre aceste semne? Iată ce puteți face…

În primul rând, trebuie să discutați cu fiica sau fiul dvs. în legătură cu posibilele riscuri prezente în spațiul virtual. Este indicat să vorbiți în mod deschis și să fiți sinceri în cazul în care aveți vreo suspiciune. Trebuie să îi educăm și în legătură cu rău făcătorii cibernetici, astfel încât să știe cum pot să evite un rău potențial.

Autoritățile încurajează, de asemenea, părinții să petreacă timp cu copiii în mediul online și să îi lase să le arate destinațiile web preferate.

Cădeți de acord cu copiii în privința accesului la e-mail sau la alte conturi în caz de urgență, dar trebuie să evidențiați motivele pentru care vreți să aveți acces. Sfătuiți copiii să folosească platforme sociale adecvate vârstei lor.

În trecut, o regulă bună era menținerea calculatorului folosit de către copil într-o camera comună a casei. Cu toate acestea, telefoanele inteligente din zilele noastre sunt aproximativ la fel de puternice precum calculatoarele, ceea ce face aproape imposibilă impunerea aceleași restricții spațiale.

În cazul în care vă doriți să aveți mai mult control asupra activităților din mediul online ale copilului dvs., luați în considerare folosirea unui utilitar de control parental, precum ESET Parental Control pentru AndroidAcesta vă permite să limitați timpul pe care copilul dvs. îl petrece pentru a se juca sau pentru a naviga pe internet, dar în același timp, deschide un canal de dialog cu privire la tipurile de conținut adecvate sau inadecvate pentru copii.

Prin intermediul aplicației, copiii pot avea, de asemenea, un punct de vedere legat de ce este în regulă, solicitând permisiunea de a accesa site-uri blocate anterior sau să ceară timp suplimentar pentru jocuri sau internet.


Distribuiți acest articol

Primiți cele mai noi actualizări și păreri despre utilizarea în siguranță a internetului.

Articole similare