Educație / Articol

Un prădător online a fost demascat după ce a fost interceptat de o mamă ce cunoștea tehnologia

Să fiți un părinte priceput la tehnologie reprezintă o modalitate de a securiza experiența online a copiilor. Un exemplu ca la carte de manipulare psihologică online, care a apărut  în Colonie, New York,  fost descoperit de o mamă atentă care a ajutat la arestarea unui “animal” de pradă online.

Mama – care a dorit să rămână anonimă – a navigat prin pagina de Facebook a fiicei sale în vârstă de 15 ani, când a dat peste un mesaj de la un bărbat adult necunoscut. Suspiciunile ei despre acel om s-au confirmat atunci când ea i-a dat un mesaj în numele copilului ei.

Omul a răspuns instantaneu și conținutul chat-ului a căpătat rapid o tentă sexuală. Din fericire, omul a dezvăluit câteva detalii despre el însuși în timpul conversației.

Înarmată cu aceste informații, mama a lansat o investigație online pe cont propriu și după niște cercetări mai aprofundate, a găsit ceea ce căuta. Dennis Williams, omul de pe cealaltă parte a chat-ului folosea numele său real, dar era de fapt un agresor sexual condamnat, de 33 de ani,.

Identificarea acestei persoane nu ar fi fost posibilă dacă mama nu ar fi fost conștientă de riscurile online sau dacă nu monitoriza activitatea copilului ei pe rețelele sociale. Acest tip de monitorizare în special, poate consuma însă foarte mult timp. Folosirea instrumentelor de control parental o face mai ușoară și mai eficientă, prin alertarea părinților în mod automat privind neregulile.

Cu ajutorul acestei tehnologii moderne și din ce în ce mai răspândită pe scară largă, puteți obține, de asemenea, o perspectivă privind activitatea tinerilor când navighează pe internet, cu cine vorbesc și cât de mult timp își petrec online.

În acest caz, după descoperirea trecutului acelui om, mama a contactat imediat poliția locală. Anchetatorii au continuat convorbirile începute, primind în cele din urmă fotografii nud ale infractorului, iar autoritățile au stabilit o întâlnire în numele copilului.

Atunci când Williams a apărut, el a fost încătușat și mai târziu închis fără cauțiune. Poliția a lăudat mama pentru că a făcut o treabă foarte bună în calitatea sa de părinte.

“Ele (mama și fiica) au o relație destul de bună, mama a monitorizat activităților fiicei sale pe internet și astfel a împiedicat ceea ce ar fi putut fi, eventual, o decizie foarte proastă din partea fetei, precum și transformarea acelei decizii într-una care putea degenera în ceva foarte rău,”, a declarat locotenentul de poliție Robert Winn pentru ABC10 News, care a prezentat povestea.


Distribuiți acest articol

Primiți cele mai noi actualizări și păreri despre utilizarea în siguranță a internetului.

Articole similare