Educație / Articol

Patru țări dezvoltate tehnologic afirmă: copiii intră în lumea digitală prea devreme

În zilele noastre, internetul și tehnologia au devenit atât de importante pentru afaceri, pentru călătorii și multe alte sarcini de zi cu zi, care ne înconjoară, practic, tot timpul. Acest lucru este valabil și pentru generația tânără, inclusiv cei mai mici, copiii, dar sondaje online realizate de ESET arată că majoritatea părinților din Rusia, Marea Britanie, Germania și Statele Unite nu sunt deloc fericiți cu această situație.

Sondajele arată că un procent copleșitor de 96,6% dintre respondenții ruși sunt de acord (26%), sau prezintă un acord și mai puternic (70,6%), cu afirmația “copiii de astăzi folosesc tehnologia și internetul de la o vârstă prea tânără”. Doar 3,4% spun că ei cred opusul.

Pe de altă parte, germanii par să fie mai entuziasmați de rolul pe care tehnologiile moderne îl joacă în viața copiilor lor, mai puțin de două treimi fiind de acord sau prezintă un acord puternic (31.8%), iar 33,5% sunt indeciși.

Americanii sunt ceva mai conservatori. Mai mult de două treimi dintre americani (67,8%) au considerat că internetul și diversele tehnologii au fost prezente prea devreme în viața copiilor de azi, restul având o atitudine mai pozitivă față de aceste influențe.

Cu 40,5%, fiind de acord și 23,9%, exprimând un puternic de acord, părinții britanici sunt mai puțin rezervați atunci când vine vorba de rolul pe care dispozitivele moderne și resurse online le au în viața generației tinere.

Interesant, britanicii par a fi cei mai mari fani ai instrumentelor de control parental, cum ar fi Controlul Parental ESET pentru Android dintre cele patru țări incluse în studiu. Până la 73% dintre ei au declarat că folosesc o astfel de soluție pentru a-și monitoriza copiii, iar aproape un sfert nu folosesc o astfel de soluție.

Acest lucru contrastează cu situația din Germania, unde sondajul ESET relevă faptul că 56% optează pentru mijloace non-tehnologice pentru a-și monitoriza copiii. Acest lucru înseamnă că doar 44% dintre părinții germani folosesc în prezent tehnologia pentru a monitoriza ceea ce fac copiii lor în lumea virtuală.

În același sondaj online, 38% dintre părinți din Statele Unite au declarat că nu folosesc soluții de control parental, urmați de părinții din Rusia la 44%.

Sondajele de pe internet folosite pentru colectarea acestor statistici au fost efectuate în ianuarie 2016. O mie de respondenți au participat la fiecare anchetă națională, care a vizat spațiul britanic, american, german și rus. Datele din Marea Britanie, SUA și Germania au fost furnizate de Google Consumer Surveys, iar datele din Rusia de către Merku.

Acest subiect va fi abordat la cea mai mare expoziție din lume pentru industria de telefonie mobilă: Mobile World Congress 2016, ce a avut deschdierea pe 22 februarie la Barcelona, Spania. În timpul evenimentului, ESET a fost localizat în Sala 5, Booth B05.

Luați în considerare această afirmație: Copiii de astăzi folosesc tehnologia și internetul de la o vârstă prea tânără.

Cum evaluați:

Puternic Acord Acord Dezacord Puternic Dezacord
Marea Britanie 23,9% 40,5% 31,7% 3,9%
Germania 33,5% 31,8% 26,3% 8,4%
SUA 27,3% 40,5% 27,0% 5,2%
Rusia 70,6% 26,0% 1,6% 1,9%

Folosiți o aplicație de Control Parental pentru a supraveghea activitatea online a copilului dumneavoastră?

Folosiți o aplicația de Control Parental? Da Nu
Marea Britanie 72,8% 27,2%
Germania 43,8% 56,2%
SUA 61,7% 38,3%
Rusia 55,6% 44,4%

 


Distribuiți acest articol

Primiți cele mai noi actualizări și păreri despre utilizarea în siguranță a internetului.

Articole similare