Educație / Articol

Cum vă protejați copiii de agresorii online?

Internetul este o sursă vastă de informații pentru noi toți și bineînțeles, unii oameni folosesc aceste informații pentru a face bine, iar unii pentru rău, cum ar fi “manipularea psihologică” și urmărirea copiilor. Deci, ce lucruri în calitatea dvs. de părinte, profesor sau alt adult în cauză puteți face pentru a vă proteja copiii împotriva animalelor de pradă online și împotriva solicitărilor pe care le fac?

O mulțime de informații care pot fi găsite pe internet, dar sunt extrem de depășit. De asemenea, o mulțime de informații cu privire la protejarea copiilor de animalele de pradă online sunt dintr-o altă era a internetului, înainte de capacitățile actuale ale internetului, GPS și caracteristicile hi-definition audio / video, care sunt chiar și în buzunarul nostru.

În căutarea de statistici, ceea ce am găsit (ce nu a era dintr-o epocă trecută) a fost ca animale de pradă online, au tendința de a culege o mulțime de informații din site-urile de rețele sociale:

În 82% din infracțiunile sexuale online împotriva minorilor, infractorul a utilizat site-ul de social networking al victimei pentru a obține informații despre ce îi place și ce îi displace acesteia.

65% dintre infractori sexuali online, au folosit site-ul de social networking al victimei pentru a câștiga informații despre casă și școală privind victima

InternetSafety101.org

Dar, mijloacele specifice de culegere ale informațiilor sunt mai puțin importante decât schimbul de informații prolific, dar în mare parte involuntar, cu persoane necunoscute. Din păcate, acești copii nu au în general un adult la care să apeleze, la care să-și spună solicitările. De asemenea, acești copii vizați nu ar putea dori să raporteze comportamentul, deoarece aceștia pot fi pur și simplu bucuroși de interesul pe care îl are și pot fi naivi.

Protejarea copiilor online și offline

Sfaturi pentru a reduce gradul de victimizare al copiilor este în general centrată în jurul monitorizării și controlului accesului la internet într-un mod adecvat vârstei. Dar nu toate solicitările sunt online, cu atât mai mult eforturi trebuie depuse pentru a pregăti copiii să spună semnele. Pentru părinți, este esențial să se asigure că ai lor copii cunosc de la o vârstă fragedă, care este informația corespunzătoare pentru a fo împărtășită cu alții, chiar și cu oamenii care par să fie prieteni (deoarece acesta este lucrul pe care îl pretind prădătorii).

Stabiliți reguli atunci când:

  1. Trimite sau postează fotografii
  2. Oferă informații de identitate sau de contact despre ei sau despre familia lor

Copiii trebuie să știe că cel mai bine este să:

  1. Socializeze online cu acei copii cu care este prieten și în viața reală
  2. Să evite discuții personale cu cei necunoscuți online, în special conversațiile care implică sexul, violența și activitățile ilegale

În vreme ce copiii mai mari devin eligibili pentru site-urile de rețele sociale, aceștia și-ar putea dori să se întâlnească în persoana, pe care au cunoscut-o online. Este important ca un părinte sau tutore să însoțiți adolescentul la orice primă întâlnire, pentru a determina dacă acea persoană este sigură și adecvată vârstei.

Ideea de a stabili reguli nu are scopul de a face copilul să-i fie frică de străini, ci să insufle în ei capacitatea de a controla comunicarea cu un sentiment sănătos de precauție. Există o zicală care este populară în industria de securitate: “Ai încredere, dar verifică”. Acest lucru înseamnă să nu acceptăm orbește cuvintele cuiva, ci de a face cercetări suplimentare pentru a determina dacă acea comunicare este într-adevăr demnă de încredere.

Îngrijorarea părinților versus independență

Noi înțelegem că unele dintre reguli ar putea fi percepute de adolescenți ca o limitare a independenței lor, dar un bun părinte (sau mentor), încearcă să găsească un echilibru între asigurarea copiilor cu instrumentele necesare pentru a deveni în cele din urmă adulți independenți și încearcă să petreacă suficient de mult timp cu ei astfel încât să se simtă iubiți și protejați.

Deci, un părinte se poate fi cu siguranță mai protectiv atunci când copiii sunt mai tineri, până când vor putea să înțeleagă și să internalizeze motivele normelor. Adolescenții și adulții deopotrivă sunt vizați de sistemele de încredere și de escrocherii, astfel învățarea să le evite și să-și protejeze intimitatea lor le va servi bine pe tot parcursul vieții lor.

Poate cel mai important lucru pe care îl puteți face pentru a vă proteja copiii de “animale” de pradă online este de a stabili o relație bună și linii de comunicare deschise cu ei. Ingineria socială se bazează pe crearea unui sentiment puternic, fie de frică, fie de încredere.

Una dintre posibilele căi de a face acest lucru este cu ajutorul Controlului Parental ESET pentru Android, permițându-vă să impuneți limite pentru timpul online al copilului dumneavoastră și vă permite să vedeți ce face el sau ea atunci când navighează pe internet. Pe de altă parte, ei pot începe, de asemenea, un dialog cu părintele despre site-urile care ar trebui sau nu ar trebui să fie interzise și să ceară permisiuni suplimentare sau pentru a indica un comportament suspect pe care l-au întâlnit.

Regula de aur este ca în cazul în care un copil se simte confortabil să discute experiențele lor cu un părinte, fără a fi preocupat că va fi pedepsit sau judecat, părinții pot verifica dacă acea comunicare discutabilă este o escrocherie sau o solicitare. Este important să ne amintim că și în cazul în care copiii dumneavoastră răspund pozitiv agresorilor online, ei sunt tot victime în același mod în care orice persoană care a fost prins într-o înșelătorie este doar o victimă.


Distribuiți acest articol

Primiți cele mai noi actualizări și păreri despre utilizarea în siguranță a internetului.

Articole similare