Educație / Articol

Ce să faceți și ce să nu faceți în legătură cu parolele

Copiii dvs. știu ce înseamnă parole puternice? Iată ce merită să-i învățați

Având un număr tot mai mare de conturi online de gestionat astăzi, securizarea prezenței dvs. online cu parole puternice poate părea o sarcină copleșitoare – chiar fără a vă gândi la alte câteva parole bine alesepentru copiii dumneavoastră. Dar, oricât de provocatoare ar fi ideea, efortul pus în asigurarea conturilor dvs. nu este nimic în comparație cu suferința asociată consecințelor unei încălcări a datelor, care lasă datele dvs. sensibile sau chiar comunicarea privată cu copiii dvs. expuse.

Deci, care sunt câteva modalități simple, dar eficiente de a vă îmbunătăți parolele și de a vă oferi un exemplu bun pentru copiii dvs.?

  1. În primul rând, faceți un obicei fără excepții din a crea o parolă unică pentru fiecare dintre conturile dvs. și învățați-i pe copiii dvs. să facă același lucru. Aceasta sfat simplu este și cel mai important pentru un motiv bun – indiferent cât de bine îți faci datoria de a a-ți asigura conturile, acreditările personale pot fi furate în terorie de la oricare dintre furnizorii dvs. de servicii, în cazul unor breșe masive de date, așa cum au mai fost. Utilizarea parolelor unice pentru fiecare cont vă va asigura că, deși se va petrece un astfel de eveniment, restul conturilor dvs. rămân în siguranță.

Probabil că vă gândiți că asta chiar e o treabă extrem de complicată! Cum ar trebui eu sau copiii mei să-și amintească toate acele parole diferite?

Nu vă faceți griji – experții în securitate împreună cu organismele de stabilire a standardelor de securitate de acest tip sunt de acord că parolele nu trebuie neapărat să fie complicate pentru a fi eficiente în păstrarea siguranței conturilor dvs.

  1. În afară de unicitate, lungimea este cea pe care ar trebui să vă concentrați – cu cât parola este mai lungă, cu atât este mai sigur este contul. Acest lucru vă invită în mod esențial pe dvs. și pe copiii dvs. să folosiți fraze de acces, care pot avea marele beneficiu de a fi și lungi și ușor de reținut.

Atunci când configurați o expresie de acces, utilizați orice expresie sau propoziție care vă place sau lăsați copilul să vină cu una. Jucați-vă cu subiecte distractive și asocieri de cuvinte, astfel încât memora să vină în mod natural. Puteți împărți cuvintele din fraza de acces prin spații, caractere speciale sau alternativ, puteți folosi majuscule la începutul fiecărui cuvânt pentru accentuare. Nu vă fie frică să utilizați semne de punctuație, la fel cum ați face într-o propoziție obișnuită. Singurul lucru care trebuie evitat atunci când se utilizează fraze de acces sunt citatele celebre și cuvintele care se repetă infinit, care ar putea fi ușor de ghicit.

În practică, folosirea propoziției “Ciocolata este alimentul meu preferat” ar putea duce la expresia “ciocolată” sau ” Ciocolataestealimentulmeupreferat ” sau chiar ” CiocolataEsteAlimentulMeuPreferat!”.

Puteți găsi mai multe sfaturi despre modul de utilizare a parolelor în acest articol.

  1. Dacă preferați să utilizați mai degrabă parole decât o frază de acces, utilizați minimum 8 caractere. Evitați cuvintele din dicționar (cuvinte, nume, date, numere comune) și evitați parolele slab cunoscute (dar totuși populare), cum ar fi 12345678, password sau qwerty. Acest lucru va reprezenta un bun exemplu pentru copiii dvs., care vor găsi probabil în mod natural să folosească parole creative unice în viitor.
  2. Dacă tot regăsiți sfaturile de mai sus greu de implementat și parolele dificil de memorat, un administrator de parole de renume vă va face viața mai ușoară. Vă permite să vă păstrați toate parolele dvs. și ale copiilor dvs. într-un singur loc – fără a fi nevoie să vi le amintiți pe fiecare. Tot ce trebuie să fie amintit este o parolă puternică, care funcționează pentru blocarea aceesului neautorizat la întreaga bază de date a aplicației.

Distribuiți acest articol

Primiți cele mai noi actualizări și păreri despre utilizarea în siguranță a internetului.

Articole similare